Kleurrijke kinderroute naar het Gagelbos

Opdracht:
Het ontwerpen en realiseren van een paneel en route die kinderen/jeugd uit de woonwijk Overvecht (Utrecht) moet verleiden om te gaan buitenspelen in het dichtbijgelegen Gagelbos.

Gemaakt:
Een kinderroute voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Een route die stad en buiten verbindt, die uitdaagt tot spelen en naar buiten gaan en spelenderwijs aandacht heeft voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar het Gagelbos onderdeel van uitmaakt. In de wijk Overvecht liggen stoeptegels met gekleurde stippen en opdrachten. Wanneer kinderen deze volgen, komen ze in het nabijgelegen Gagelbos. De basis is er en het komende tijd wordt nog hard gewerkt aan mooie aanvullingen die de route nog leuker maken voor kinderen.

De kinderroute loopt door het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie; het grootste rijksmonument van Nederland. Dit unieke oer-Hollandse verdedigingssysteem werd aangelegd tussen 1815 en 1940. De Linie loopt van Muiden tot de Biesbosch en is genomineerd om UNESCO Werelderfgoed te worden.

Een informatiepaneel voor kinderen met informatie over het Gagelbos, de natuur en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het paneel is vormgegeven in de huisstijl van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De kinderroute bestaat uit:

  • labyrinth bestaande uit gekleurde palen
  • route d.m.v. gekleurde stippen op stoeptegels
  • opdrachten op traject (loop achteruit en volg de lijn, springen, zonnewijzer – hoe laat is het? etc.)
  • informatiepaneel

       

   

Opdrachtgever:
Provincie Utrecht en Staatsbosbeheer