Ontdek het Bunkerpad

Opdracht
In het gebied tussen Fort Vechten en Fort Rijnauwen ligt het Bunkerpad. Dit is een wandelroute langs de bunkers die onderdeel zijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Weinig wandelaars kennen het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument én is in 2021 UNESCO Werelderfgoed geworden. En nog minder weten welke rol en functie de bunkers op dit Bunkerpad hadden. Het doel is dan ook het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, en in het bijzonder het Bunkerpad bij Bunnik, op een belevingsvolle manier onder de aandacht te brengen bij de recreanten bewoners van dit gebied.

Gemaakt  
De Provincie Utrecht lanceerde in juni 2017 de digitale wandeling Ontdek het Bunkerpad in Bunnik in de RoutAbel-app. Deze route van 6 kilometer is speciaal bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun (groot)ouders, om hen al wandelend kennis te laten maken met een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze wandeling in de app brengt het landschap, cultureel erfgoed en de verhalen tot leven. Een ‘Kraak de Code’-quiz is onderdeel van de route. Hiermee kunnen de kinderen een leuke verrassing winnen.

De wandelroute Ontdek het Bunkerpad bestaat uit:

  • Een digitale wandelroute voor kinderen (8-12 jaar)
  • Informatiepanelen, die wandelaars wijzen op de route
  • Promotieflyers, die liggen bij horeca onderweg en het Waterlinie Museum bij Fort bij Vechten
  • Realiseren van 4 metalen kistjes met cijfercodes voor de ‘Kraak de Code’-quiz
  • Promotie op diverse websites
  • Vervolg: een belevingsvolle plek ontwikkelen op het Bunkerpad i.s.m. ondernemers aan de route.

“Deze wandeling in de app laat kinderen op speelse wijze kennismaken met cultureel erfgoed. En als ouder is het fantastisch om mee op ontdekkingstocht te gaan.”
Mariette Pennarts, gedeputeerde Provincie Utrecht

Opdrachtgever
Provincie Utrecht