SLIM Buiten! & Robinson teller

Wij kunnen het gebruik van de routeproducten monitoren. Met SLIM Buiten! maken wij de openbare ruimte intelligent. Slimme technologieën geven ons de gelegenheid om op afstand realtime allerlei informatie uit de openbare ruimte te halen. Zoals:

Tellen van fietsers, wandelaars, ruiters en …

Met de techniek die wij hebben ontwikkeld, kunnen wij eenvoudig gebruikers tellen op wandel-, fiets- en ruiterpaden en vaarwegen enz. zonder dat er elektrische voeding, wifi of 4G netwerk nodig is. Dit werkt als volgt:
Elke locatie wordt voorzien van een draadloze lasersensor. Deze sensor detecteert beweging. De beweging wordt via het LoRa netwerk doorgegeven aan een database waar de volgende gegevens worden gegenereerd:

 • Het aantal bewegingen
 • Tijd, datum en moment van bewegen
 • Soort beweging (fietser of wandelaar)
 • Snelheid van de beweging

  

Met de kennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan hebben we een eigen lasersensor ontwikkeld: de ‘Robinson’. Deze Robinson sensor functioneert zelfstandig zonder externe voeding. Ofwel alleen en zonder hulp zoals wij Robinson (Crusoe) kennen! Op Robinson-counter.nl vind je meer info hierover.

  

SlimBuiten!
Robinson geeft zijn gegevens door aan het platform SlimBuiten, dat deze gegevens vervolgens omzet in bruikbare informatie: Actueel, Betrouwbaar en Compleet.

Deze informatie kan een bijdrage leveren aan:

 • Beleving van de buitenruimte
 • Optimale exploitatie van routes
 • Kostenefficiënt beheer en onderhoud
 • Optimalisering van verkeersdoorstroming
 • Economische vitaliteit
 • Verbeterde sociale veiligheid
 • Schone omgeving en luchtkwaliteit
 • Duurzaamheid

   

LoRa netwerk
Voor de communicatie van de tel-sensoren met de database gebruiken wij het LoRa netwerk. LoRa staat voor Low Power Wide Area Network (Long Range). Dit is een energiezuinig netwerk dat over lange afstanden kleine hoeveelheden data kan transporteren.

 

Toepassingen in de vrijetijdsindustrie

De data die wordt gegenereerd geeft ongekende mogelijkheden. De gegevens die beschikbaar komen, kunnen worden gebruikt voor diverse doeleinden. Zo kunnen aantallen bezoekers eenvoudig worden gemonitord, zijn er plekken waar het maximum aan personen worden geteld, dan kan men hier direct ingrijpen. De Robinson-teller met het Slim Buiten dashboard geven betrouwbare cijfers over het gebruik van routes en locaties. Met de beschikbare gegevens kunnen toeristische producten optimaal worden afgestemd op de gebruiker. Men kan ondernemers binden door concreet gebruik te koppelen aan marketing en promotie. Gedrag van bezoekers kan in kaart gebracht worden en gekoppeld worden aan invloeden zoals weersomstandigheden, seizoen en evenementen. Voor bijvoorbeeld de TOP’s (Toeristische Overstap Punten) komen er gegevens beschikbaar, waardoor producten nog beter op de gebruiker kunnen worden afgestemd. Relaties tussen gebruik en besteding kunnen nauwkeurig worden gelegd en voor toekomstige investeringen kan een return-on-investment eenvoudig worden berekend.