Biobased wegwijzers en informatiepanelen

Op weg naar een duurzame toekomst zoeken wij voortdurend naar de meest milieuvriendelijke producten. Als vervanger van de gangbare op aardolie gebaseerde kunststoffen doen wij onderzoek naar het toepassen van biobased kunststoffen. Biobased kunststof is gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen.

Wij geloven dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een voorwaarde is voor goed ondernemen. Binnen AbelLeisure zijn wij dan ook voortdurend op zoek om ons bedrijf en de producten en diensten die wij leveren duurzamer te maken. Voor meer info klik hier.

    

Fietswegwijzers in de provincie Gelderland:

   

Samen met Wageningen University heeft AbelLeisure een plaat ontwikkeld die voor 100 % uit biobased materialen bestaat. Deze Natural Polymer Composite Plaat (NPC) is samengesteld uit:

  • Hennepvezels
  • Thermoplastisch biopolymeer

Dit plaatmateriaal vormt de basis voor routemarkering en informatiepanelen. Aan het einde van de levensduur ondergaan deze panelen een upcycling, dit door het plaatmateriaal om te smelten naar  nieuwe routemarkering of informatiepanelen. Zo worden we zelf eigenaar van ons afval.