Waterwerkenroute

Opdracht
Bezoekers van het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een belevingsvolle manier informeren over dit historische verdedigingssysteem. Dit is het grootste rijksmonument én genomineerd om in 2019 UNESCO Werelderfgoed te worden.

Gemaakt
De fietsroute Waterwerkenroute is al fysiek in het veld gemarkeerd, waarbij gebruik is gemaakt van de bestaande fietsknooppuntborden. Wij hebben de digitale fietsroute Waterwerkenroute in de RoutAbel app ontwikkeld. Deze loopt dwars door het linielandschap en langs water- en militaire bouwwerken en vertelt de verhalen en de geschiedenis van het linielandschap. Ook verbindt en versterkt de fietsroute de militaire locaties en zorgen ze voor aanloop bij ondernemers onderweg. Ondernemers zijn betrokken bij arrangementen en samen met hen is de promotie uitgevoerd.

De Waterwerkenroute bestaat uit:

  • Een fietsroute van zo’n 30 kilometer door het linielandschap met 3 startpunten in Culemborg, Nieuwegein en Vianen
  • Een ansichtkaart bedoeld voor promotie van de route, deze ligt bij elke ondernemer aan de route
  • Een stempelkaart. Het doel van deze stempelkaart is om mensen nog meer te stimuleren om de route te gaan fietsen én een bezoek te laten brengen aan de verschillende ondernemingen langs deze route. Bij elke deelnemende ondernemer krijgen fietsers een stempel. Tegen inlevering van een volle stempelkaart krijgt men een cadeautje.

Opdrachtgever
Provincie Utrecht