Wandelnetwerk Veluwe

Opdracht
Routebureau Veluwe heeft een ontwerp gemaakt voor een wandelroutenetwerk over de Veluwe om het gebied aantrekkelijker te maken voor wandelaars. Dit netwerk wordt bewegwijzerd d.m.v. knooppunten op gerecyclede en houten (douglas) palen.

Gemaakt
Er is een start gemaakt met de realisatie van de bewegwijzering in twee gebieden, te weten Hoenderloo en Veluwezoom. De andere gebieden volgen aansluitend. De routebordjes zijn gemaakt van Biopanel, een biobased kunststof dat bestaat uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. Voor de knooppuntpalen in gebieden van Staatsbosbeheer is gekozen voor houten palen, die gemaakt zijn van douglas bomen die uit deze gebieden komen. Dit project is door ons bestekt, geproduceerd en geplaatst.

   

  

BioPanel: Duurzame bebording
In samenwerking met Wageningen University en Transmare Compounding heeft AbelLeisure BioPanel ontwikkelt, een biobased kunststof plaatmateriaal dat voor 100% uit hernieuwbare plantaardige stoffen bestaat. Dit plaatmateriaal vormt de basis voor routemarkeringen die gebruikt worden voor het wandelnetwerk over de Veluwe. Lees hier meer over de ervaringen van Routebureau Veluwe met BioPanel.

Opdrachtgever

Routebureau Veluwe